Elzas najaar 2018      dag 5       vr 12 oktober 2018      
Kehl – Riquewihr      98 km

ZWAAIEND ZUIDWAARTS

Tijdens onze Elzas-reis van 2015 hebben we Obernai  rechts laten liggen. Daarom bezoeken we deze plaats vandaag.

We parkeren de buzz op de camperplaats naast de stadsmuur (Parking des Remparts). De afstand tot het centrum is vrij klein, en het stadje is niet zo uitgebreid. Daarom laten we de fietsen op de buzz staan en wandelen we richting stadsmuur. Het begin van de hoofdstraat is veelbelovend, met fraaie vakwerkhuizen. Iets verder, op het centrale plein, is het beeld enigszins veranderd. Naast vakwerkhuizen vinden we er ook gebouwen zoals die staan aan menig Frans plein. Gezellig, knus, maar niet spectaculair.

de stadsmuur van Obernai
de hoofdstraat van Obernai
het marktplein van Obernai
het marktplein van Obernai
picknick net buiten Barr

We hebben geen zin in de autoroute richting Colmar. Daarom rijden we naar Ottrott, om daar de D35 te gaan volgen. We rijden door leuke Elzasplaatsjes, zoals Barr, met een prettige picknickplek net buiten die plaats.

camping van Riquewihr

We rijden door de heuvels rond Thanvillé, maken een rondje door Bergheim, zwaaien naar Ribeauvillé (waar we ons in 2015 een paar dagen ophielden; we kennen dat plaatsje en de lokale camping vrij goed, dus we slaan het nu over) en rijden door naar Riquewihr.

In 2015 hebben we, tijdens een fietstocht van Ribeauvillé naar Kaysersberg, een vluchtig bezoek gebracht aan Riquewihr. Dit keer willen we Riquewihr uitvoeriger bezoeken.

We vinden een plaatsje op de camping van Riquewihr.